Categorie: Prikbord

Prikbord

Beveiligde verbinding van websites politieke partijen getest

2 maart 2017

Een beveiligde verbinding is wat mij betreft noodzakelijk voor alle websites van politieke partijen die ik heb bezocht. Onder andere omdat er een contactformulier en een zoekfunctie op staan, waar je persoonlijke informatie kunt invullen waarvan niet gewenst is dat die wordt onderschept.

Voorbeeld groen slotjeWanneer een website via een beveiligde verbinding loopt, is dit te herkennen aan een groen hangslot in de adresbalk van de browser. De URL van de pagina begint daarnaast met https in plaats van http. Als je een website van een politieke partij bezoekt, zou je er zeker van moeten zijn dat de website die je te zien krijgt, ook echt van de betreffende partij is en niet is bewerkt door een derde partij. Daarnaast zou je ervan uit moeten kunnen gaan dat niemand mee kan lezen met de verstuurde data. Hiervoor dient de https-implementatie wel op een juiste manier plaats te vinden. Deze implementatie heb ik getest bij 13 politieke partijen.

(meer…)

Prikbord

#Saynotospec

9 mei 2016

“Architecten geven hun blauwdrukken niet weg. Restaurants serveren geen gratis maaltijden. Personal Trainers geven hun intellectuele eigendom niet zomaar weg. Deze video steekt de draak met het speculatieve creatieve biedproces. Wij geloven dat er een betere manier is voor creatieve bedrijven en klanten om tot de perfecte match te komen.”