ecommerce Magento 2

Hoe installeer je Magento 2?

Je kunt Magento 2 op diverse manieren installeren: Via een archiefbestand van Magento.com, via Composer en via GitHub. In dit artikel volgt een uitleg met een archiefbestand zoals een zip file en Composer waar SSH toegang voor benodigd is.
Zorg ervoor dat de hosting voldoet aan de systeemeisen van Magento 2 voordat je verder gaat. We raden aan om gebruik te maken van PHP 7.

Zo installeer je Magento 2 via een archiefbestand

  1. Download vanaf https://magento.com/tech-resources/download de meest recente versie van Magento 2. Voordat je het archiefbestand kunt downloaden dien je in te loggen.
  2. Upload het archiefbestand via FTP.
  3. Pak het archiefbestand uit via SSH of bijvoorbeeld de DirectAdmin filemanager
  4. Ga in je browser naar de url die hoort bij de locatie waar je de bestanden hebt geupload. Als het goed is komt nu de setup wizard in beeld. Volg de stappen in de setup wizard.

Zo installeer je Magento 2 via de Composer

Voor het installeren via de Composer is SSH toegang benodigd. Daarnaast dient Composer op de server aanwezig te zijn.

  1. Ga naar de juiste bestandslocatie.
  2. Voer dit commando uit:
composer create-project --repository-url=https://repo.magento.com/ magento/project-community-edition
  1. Er word nu gevraagd om een username en password. Dit is de public key en private key welke je kunt aanmaken vanuit je account op Magento.com.
  2. Daarna kun je ervoor kiezen om de public key en private key op de slaan zodat je deze niet elke keer hoeft in te geven.
  3. Ga in je browser naar de url die hoort bij de locatie waar je de bestanden hebt geupload. Als het goed is komt nu de setup wizard in beeld. Volg de stappen in de setup wizard.

Na het doorlopen van deze stappen is Magento geïnstalleerd zonder de demo data. Wil je de demo data installeren voer dan deze commando’s uit:

php -dmemory_limit=4G bin/magento sampledata:deploy
php -dmemory_limit=4G bin/magento setup:upgrade
php -dmemory_limit=4G bin/magento setup:di:compile

Over de Auteur

Richard van Delft Richard van Delft

Eigenaar van full service internetbureau FireMultimedia. Helpt graag ondernemers vooruit. Passie voor E-commerce. Magento solution specialist.