ecommerce Magento 2

Hoe importeer je productprijzen in Magento 2?

Magento 2 beschikt standaard over de mogelijkheid om met een CSV bestand producten te importeren. Met deze importfunctionaliteit is het ook mogelijk om productdata waaronder prijzen aan te passen.

Stap 1: Zo maak je een juist CSV bestand voor Magento 2 import

Maak in een spreadsheet programma zoals Office Excel of LibreOffice Calc een nieuw bestand aan. Plaats in de eerste kolom de sku van het product. De sku is een uniek artikelnummer. Plaats in de tweede kolom de prijs. De kolomnamen plaats je in de eerste rij, voor de standaard prijs is dit “price”. Je krijgt dan het volgende:

skuprice
24-MB0134.0000
24-MB0432.0000
24-MB0338.0000

De prijs kan tot vier decimalen achter de komma ingevuld worden. Gebruik altijd als scheidingsteken een punt en niet zoals wij gewend zijn een komma.

Het is ook mogelijk om in plaats van of tegelijk met de standaardprijs de aanbiedingsprijs, aanbevolen verkoopprijs of minimale geadverteerde verkoopprijs te importeren. Hierbij horen de volgende kolomnamen:

 • Prijs: price
 • Aanbiedingsprijs: special_price
 • Aanbevolen verkoopprijs: msrp_price
 • Minimale geadverteerde verkoopprijs: map_price

Sla vervolgens de spreadsheet op als CSV bestand. Een XLS of elk ander bestandstype is niet geschikt om te importeren in Magento 2.

Stap 2: CSV bestand importeren in Magento 2

 1. Ga in de Magento 2 backend naar “system” > “import”.
 2. Stel vervolgens de import instellingen als volgt in:
  • Entity Type: Products
  • Import Behavior: Add/Update
  • Field seperator: Het scheidingsteken wat je hier moet invullen is afhankelijk van jouw Spreadsheetprogramma. In Office Excel is het standaard een “;”
 3. Zoek het te importeren bestand op je computer en klik op “Check Data”.
 4. Als er problemen zijn aangetroffen in jouw CSV bestand dan krijg je die nu te zien. Is het bestand in orde dan kun je doorgaan door te klikken op “import”.
 5. Vernieuw de indexen en leeg de cache.

Over de Auteur

Richard van Delft Richard van Delft

Eigenaar van full service internetbureau FireMultimedia. Helpt graag ondernemers vooruit. Passie voor E-commerce. Magento solution specialist.