Categorie: Magento 2

Magento is wereldwijd het meest populaire webshop systeem. Zowel grote als kleine webshops maken gebruik van Magento. In deze categorie geef ik tips en stap voor stap uitleg over Magento 2.

Magento 2

Hoe installeer je Magento 2?

19 juli 2017

Je kunt Magento 2 op diverse manieren installeren: Via een archiefbestand van Magento.com, via Composer en via GitHub. In dit artikel volgt een uitleg met een archiefbestand zoals een zip file en Composer waar SSH toegang voor benodigd is.

Zorg ervoor dat de hosting voldoet aan de systeemeisen van Magento 2 voordat je verder gaat. We raden aan om gebruik te maken van PHP 7.

 

Zo installeer je Magento 2 via een archiefbestand

  1. Download vanaf https://magento.com/tech-resources/download de meest recente versie van Magento 2. Voordat je het archiefbestand kunt downloaden dien je in te loggen.
  2. Upload het archiefbestand via FTP.
  3. Pak het archiefbestand uit via SSH of bijvoorbeeld de DirectAdmin filemanager
  4. Ga in je browser naar de url die hoort bij de locatie waar je de bestanden hebt geupload. Als het goed is komt nu de setup wizard in beeld. Volg de stappen in de setup wizard.

 

Zo installeer je Magento 2 via de Composer

Voor het installeren via de Composer is SSH toegang benodigd. Daarnaast dient Composer op de server aanwezig te zijn.

  1. Ga naar de juiste bestandslocatie.
  2. Voer dit commando uit:

composer create-project –repository-url=https://repo.magento.com/ magento/project-community-edition

  1. Er word nu gevraagd om een username en password. Dit is de public key en private key welke je kunt aanmaken vanuit je account op Magento.com.
  2. Daarna kun je ervoor kiezen om de public key en private key op de slaan zodat je deze niet elke keer hoeft in te geven.
  3. Ga in je browser naar de url die hoort bij de locatie waar je de bestanden hebt geupload. Als het goed is komt nu de setup wizard in beeld. Volg de stappen in de setup wizard.

Na het doorlopen van deze stappen is Magento geïnstalleerd zonder de demo data. Wil je de demo data installeren voer dan deze commando’s uit:

php -dmemory_limit=4G bin/magento sampledata:deploy

php -dmemory_limit=4G bin/magento setup:upgrade

php -dmemory_limit=4G bin/magento setup:di:compile

 

Magento 2

Hoe pas je de Magento 2 admin url aan?

7 maart 2017

Om de Magento backend te beveiligen voor hackers en brute-force aanvallen is het aan te bevelen om de standaard admin URL aan te passen. In dit artikel een stap voor stap uitleg hoe je dit doet en hoe je de ingestelde admin URL kunt achterhalen.

(meer…)

Magento 2

Hoe schakel je productreviews uit in Magento 2?

26 februari 2017

Magento ReviewsMagento 2 beschikt standaard over de functionaliteit om reviews van een product achter te laten. Wil je dit niet dan kun je deze functionaliteit via de backend uitschakelen. Het is niet aan te raden om de standaard review module te verwijderen, volg daarom deze uitleg om het op de juiste manier te doen.

(meer…)

Magento 2

Hoe maak je een XML Sitemap in Magento 2?

Voorbeeld Magento 2 XML SitemapMagento 2 beschikt standaard over de functionaliteit om een XML Sitemap te genereren. Je hoeft deze alleen nog maar toe te voegen. In de XML Sitemap worden alle categorieën, producten en CMS pagina’s opgenomen.

Een XML sitemap is voor zoekmachines die via dit bestand alle opgenomen pagina’s kunnen vinden om vervolgens te indexeren. Je kunt de zoekmachines laten weten dat je een XML sitemap hebt door deze bij hun aan te melden of op te nemen in de robots.txt file. Bij Google kun je het aanmelden bij de Google Search Console. Voor Bing ga je naar de Bing Webmaster Tools.

(meer…)