Categorie: Magento 2

Magento is wereldwijd het meest populaire webshop systeem. Zowel grote als kleine webshops maken gebruik van Magento. In deze categorie geef ik tips en stap voor stap uitleg over Magento 2.

Magento 2

Hoe installeer je Magento 2?

19 juli 2017

Je kunt Magento 2 op diverse manieren installeren: Via een archiefbestand van Magento.com, via Composer en via GitHub. In dit artikel volgt een uitleg met een archiefbestand zoals een zip file en Composer waar SSH toegang voor benodigd is.

Zorg ervoor dat de hosting voldoet aan de systeemeisen van Magento 2 voordat je verder gaat. We raden aan om gebruik te maken van PHP 7.

Alleen benieuwd naar wat Magento 2 te bieden heeft? Bekijk dan hier de openbare Magento 2 demo.

(meer…)

Magento 2

Hoe pas je de Magento 2 admin url aan?

7 maart 2017

Om de Magento backend te beveiligen voor hackers en brute-force aanvallen is het aan te bevelen om de standaard admin URL aan te passen. In dit artikel een stap voor stap uitleg hoe je dit doet en hoe je de ingestelde admin URL kunt achterhalen.

(meer…)

Magento 2

Hoe schakel je productreviews uit in Magento 2?

26 februari 2017

Magento ReviewsMagento 2 beschikt standaard over de functionaliteit om reviews van een product achter te laten. Wil je dit niet dan kun je deze functionaliteit via de backend uitschakelen. Het is niet aan te raden om de standaard review module te verwijderen, volg daarom deze uitleg om het op de juiste manier te doen.

(meer…)

Magento 2

Hoe maak je een XML Sitemap in Magento 2?

Voorbeeld Magento 2 XML SitemapMagento 2 beschikt standaard over de functionaliteit om een XML Sitemap te genereren. Je hoeft deze alleen nog maar toe te voegen. In de XML Sitemap worden alle categorieën, producten en CMS pagina’s opgenomen.

Een XML sitemap is voor zoekmachines die via dit bestand alle opgenomen pagina’s kunnen vinden om vervolgens te indexeren. Je kunt de zoekmachines laten weten dat je een XML sitemap hebt door deze bij hun aan te melden of op te nemen in de robots.txt file. Bij Google kun je het aanmelden bij de Google Search Console. Voor Bing ga je naar de Bing Webmaster Tools.

(meer…)